Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Szülők és Gyerekek!

A Robert Bosch Energy and Body Systems és Power Tool Kft 2001 óta tevékenykedik Miskolcon. Ezen időszak alatt szemtanúi lehettünk mindkét gyárunk gyors növekedésének, és mára Magyarország egyik legvonzóbb munkaadója lettünk.

Ez a siker arra kötelez minket, hogy nagyon komolyan vegyük társadalmi felelősségünket, ezért folyamatosan támogatjuk a helyi oktatási rendszert. Szoros együttműködésben dolgozunk az Miskolci Egyetemmel és egy helyi szakközépiskolával, továbbá a 2012/2013-as tanévben sikerült saját német általános iskolánkat és német nyelvű óvodánkat megnyitni.

Meggyőződésünk, hogy egy kiváló minőségű képzés a jövőben ajtókat nyit meg, és hosszú távú, pozitív hatással lesz a régió és az ország gazdasági és társadalmi fejlődésére is.

Általános iskolánk jól megalapozott, átfogó tudással vértezi fel a tanulókat, és elősegíti a magyar és német gyermekek találkozását is. Ezáltal a másfajta kultúra és nyelv megismerése fesztelen, könnyed légkörben történik. A közös játék és tanulás pedig jó alapot ad a kölcsönös elfogadáshoz és toleranciához.

Hiszünk abban, hogy a Robert Bosch Energy and Body Systems és Power Tool Kft, a magyar és német pedagógusok által kidolgozott pedagógiai koncepció a közeljövőben meghozza gyümölcsét.

Frank-Stephan Kupfer, Jochen Limberger, Fükő László 

          

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. és a Robert Bosch Power Tool Kft. igazgatói