Keressen minket Facebookon!

Iskolánkról

A Bosch Német Általános Iskola négy partner, a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja, Miskolc városa és a Robert Bosch Power Tool és Robert Bosch Energy and Body Systems vállalatok együttműködésével jött létre. Az iskola alsó tagozatban (1-4. osztályig) folytat képzést a Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola erre kialakított helyiségeiben. Az intézmény a Bosch vállalatok Miskolcon kiküldetésben tartózkodó külföldi munkatársainak gyermekeit, a miskolci Bosch vállalatok munkatársainak gyermekeit és más tanköteles korú, németül anyanyelvi szinten, illetve közel anyanyelvi szinten beszélő gyermekek jelentkezését fogadja.

 Az iskola fenntartója a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja, tanterve a Baden-Württemberg tartományban és Németországban országos szinten érvényes követelményrendszerhez igazodik, az oktatás német nyelven folyik, német pedagógusok közreműködésével. Az intézményt a Német Művelődésügyi Miniszteri Konferencia német nevelési-oktatási intézménynek, míg az általa kiadott bizonyítványt német bizonyítványnak ismeri el.

A tanévek végeztével a diákok német bizonyítványt kapnak, a magyar tanulók a bizonyítványuk magyar fordítását is megkapják.